Help.. brake booster gone crazy

Discussion in 'trucks' started by 72.5 Vette, Mar 1, 2018.

  1. 72.5 Vette

    72.5 Vette New Member

    72 C10 with 305 TPI on the road for 2 years now it's blowing out the vacuum line at the booster ! Causing the brakes to go beyond hard. Good hose ,good vacuum,good valve , no backfire, good booster as tested by direction's on site. ????
     
  2. Maniacmechanic1

    Maniacmechanic1 solid fixture here in the forum

    Check the Engine motor mounts and make sure they are good.
    Any doubt replace them along with the transmission mount.

    Check ignition timing.
    With the Spark timing connector unplugged set the TPI 305 Chevy to 6 degrees BTDC.
     
  3. Grumpy

    Grumpy The Grumpy Grease Monkey mechanical engineer. Staff Member

  4. 72.5 Vette

    72.5 Vette New Member


    Thanks mechanic1 !! You where spot on who would have thunk it ....bad motor mount on drivers side ...torqued just right to pull the vac hose from the booster!!
    Thank you too Grumpy checked the PVC & lines first thing
     
  5. Grumpy

    Grumpy The Grumpy Grease Monkey mechanical engineer. Staff Member

    yeah the first thought I had was check the motor mounts ,and hose clamps,
    but Brian had already suggested to check that option.
     
  6. Maniacmechanic1

    Maniacmechanic1 solid fixture here in the forum

    Your Welcome.
    I have seen it happen before.
     
  7. Loves302Chevy

    Loves302Chevy "One test is worth a thousand expert opinions."

    Great diagnosis. I wouldn't have thought of that. At least, not at first.
     

Share This Page